Cairns

Efter en mycket turbulent flygresa landade vi i Cairns, trotta och mycket hungriga. Klockan var ca 5am lokal tid och det var 25 grader. Efter en hel del strul med rummet (vi hade fatt fel nyckel och receptionen oppnade inte forran 2 timmar senare) sa fick vi antligen ett rum och kunde sova bort hela dagen. Andra dagen bestamde vi oss for att aka med en "partyboat" till en o som lag cirka en timme ut till havs fran Cairns. Det var en nattklubb pa on, och dar var vi fram tills midnatt. Sedan akte vi tillbaka till fastlandet och fortsatte festen pa olika nattklubbar dar.
Kvallen fortsatte fram tills smatimmarna och vi fick kanna pa hur ett hart partyliv ska levas.
 
Tredje dagen blev inte riktigt som vi hade tankt oss. En "lugn kvall" dar vi hade tankt ata och sedan lagga oss tidigt blev istallet ytterligare en utgang dar vi kom hem vid 4-tiden pa morgonen.

Idag har vi varit i Port Douglas, en stad lokaliserad ungefar 1 timme norr om Cairns. Vi gjorde en dags utflykt och utforskade det lilla samhallet. Port Douglas var riktigt vackert och vadret var kanon hela dagen, sa vi ar valdigt nojda med den turen!
 
Nu ar vi tillbaka pa vart hostel och har precis lagat mat. Ikvall ska vi nog nog ta en "paus for the cause" och lagga oss innan midnatt.

Cairns ar valdigt varmt. Vi har knappt nagra klader pa oss, det behovs inte nagra. Sa fort vi gar utanfor vart airconditionerande rum sa kanns kladerna klibbig. Trana kommer inte pa tal forran efter kl 7 pa kvallen da solen har gatt ned, eller mycket tidigt pa morgonen. Det fick vi uppleva pa det harda viset da vi gav oss ut pa en loprunda klockan 2 mitt pa dagen och nastan stupade halvvags in i passet.

Vi har traffat valdigt manga nya och intressanta personer under den korta tid vi spenderat hittills. Manniskor som vi troligtvis kommer att halla kontakten med ett bra tag efter denna resa. En person som vi lart kanna speciellt ar en italienare som bor pa vart hostel. Han heter Angelo och kommer fran Venedig. Vi har haft det valdigt roligt med honom och vi kommer fortsatta umgas med honom under varan vistelse i Cairns.

Nasta vecka ska vi ta en dykarkurs hela veckan och efter det ar det dags for nya aventyr nedat i landet. Men forst ska vi besoka regnskogen och aka lite skyrail norr om Cairns.

Internet anvander vi nar vi har tillgang tilldet, sa det kan ta ett tag mellan upplaggen, men vi forsoker!

Cairns 5 av 5 solar so far! Vi far se hur lange vi orkar med livet i Cairns.

 


Kommentarer
AnneChristine Pettersson

Cairns verkar vara sig likt, ungdomarnas partyställe :-)) I Port Douglas bodde vi 2005. Kände du igen dig , Emil?
Bamsekramar till er båda

2012-10-29 @ 19:37:03


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0