Noosa, Brisbane, Noosa!

Efter en underbar resa till Fraser Island var det dags att åka vidare söderut. Nästa stopp var Noosa, en oehört vacker och charmig stad längs kusten.
 
 
På bussen till Noosa pratade vi med andra backpackers som talade om för oss att om vi inte hade bokat boende var vi körda. för alla hostels i hela Noosa var fulla.
Vi trodde ju såklart inte att detta kunde vara sant, men när vi kom fram och började gå runt till alla hostel för att hitta boende så insåg vi att så var fallet.
 
 
Eftersom vi inte kunde hitta någonstans att bo beslöt vi oss för att i nödfall sova på stranden. Innan vi fullföljde denna idén gick vi runt i affärerna längs gatan och frågade om någon där kanske visste om det fanns någonstans att bo.
I en av affärerna erbjöd sig expediten att ringa hem till sin pappa och fråga om han ville ta in några hemlösa stackars backpackers. Lyckligtvis gick han med på detta, och vi tog våra väskor och begav oss mot deras hus.
 
 
När vi kom fram visade det sig att vi skulle bo i ett riktigt lyxhus, värt 15 miljoner kronor, bara 300 meter från havet och med en underbar utsikt!
Familjen var helt underbara och bjöd oss på mat, tog oss på utflykter och var riktigt gästvänliga så som bara australiensare kan vara.
Det visade sig också att pappan i familjen, John, var en gammal proffssurfare, så han tog med oss till stranden och gav oss gratis surflektioner.
Det var helt klart det finaste stället vi bott på de senaste månaderna, och vi fick dessutom det till ett billigare pris än vad ett hostel skulle kostat oss!
 


Efter tre nätter i Noosa fylla med surfning, biltur till bergen, tacos med vår lilla "familj" och mycket annat begav vi oss vidare mot storstaden Brisbane.
Intrycket vi båda fick av Brisbane var att det är en ganska fin stad, men det är fortfarande som vilken vanlig storstad som helst. Det fanns inte så mycket att göra som backpacker där förutom att festa.
En kväll åkte vi ut med en gratisfärja på floden som rinner genom city. Det var ganska häftigt att se staden från vattnet, och det gjorde oss riktigt laddade för att se nyårsfyrverkerierna i Sydney från en båt så vi ska försöka få tag i en båt till nyår.
 
 
En av dagarna i Brisbane åkte vi till Australia Zoo, eller Steve Irwin Zoo (The Crocodile Hunter).
Det var ett riktigt bra zoo, med alla olika sorters djur från Australien, Afrika, Asien och även några Europeiska djur.
Vi matade kängurus, klappade koalor och lyckades också vinna en tävling under en av djurshowerna. Tävlingen gick ut på att härma ett dansande djur så bra som möjligt, och tydligen var "the scandinavian-looking boys" bäst på det.
Inte alla som kan säga att dem har vunnit en tävling på Australia Zoo inte!
 
 
 
Efter några dagar i Brisbane var det dags att ta farväl av våra reskamrater från Tyskland, Dominik och Jens, som vi träffade redan uppe i Airlie Beach.
Vi har rest med dem i tre veckor, men nu skulle dem fortsätta söderut samtidigt som vi var tvungna att ta oss tillbaka till Noosa för vårt bushcamp.
Vi ringde till John och frågade om vi kunde få stanna några nätter till hos honom, och han tyckte det var jätteroligt att vi skulle komma tillbaka så det fick vi gärna!
 
 
Nu är vi alltså i Noosa igen, hemma hos våra miljonärskompisar.
Idag har vi varit uppe i bergen och tittat på utsikten över hela Noosa och allt runt omkring. Vi såg också en bushfire, det är ju den tiden på året nu så det är lite läskigt!
Ikväll är det ju lucia hemma i Sverige så vi hoppas att ni har det bra.
Själva ska vi ha cocktailparty med grannarna här på gatan, spännande!
 
 
Om två dagar beger vi oss ut på vårat bushcamp, vi hör av oss efter det!
 

Champagneshowers!!!

 

 

 

 

Fraser Island

Nu i helgen har vi besökt världens största sand-ö, Fraser Island.Helgen började med att vi gick upp klockan sex på fredagsmorgonen för att checka ut från hostelet och ha en genomgång, som vi sov oss igenom. Genomgången handlade om vad man fick och inte fick göra på ön. Vi fick även veta att 7 av världens 10 dödligaste ormar lever på Fraser Island, så vi blev lite nervösa. Efter att ha tittat på världens tråkigaste film så var det äntligen dags att ge sig av i våra 4-hjulsdrivna bilar mot Fraser.
Efter att vi tagit färjan över från fastlandet så var vi äntligen på ön.

 

För att klargöra för er där hemma så måste vi beskriva infrastrukturen på Fraser. Det är nämligen bara sandvägar för bilarna att åka på, Vilket resulterade i att många utav bilarna körde fast i den lösare sanden på ön. Den lite tråkigare delen av denna resa var att Stefan hade glömt att ladda sin Go Pro kamera, som hade gett världens underbaraste filmer från ön, och att ingen utav oss fick lov att köra för vi båda var under 21 år gamla.Vi började med att åka till en sjö inne i inlandet på ön där vi fick vara i en och en halv timme. Sjöns vatten bestod av regnvatten och hade silica som sand (silica förklarade vi delvis i förra inlägget).

 

Väl där fick vi för oss att simma över till andra sidan sjön. Efter en 50 minuter lång simtur kom vi äntligen över till andra sidan, och insåg att vi fick lov att springa tillbaka till stranden eftersom vi hade för lite tid för att simma tillbaka.

 

Vägarna består som sagt av sand, och var brännande heta.

 

Detta gjorde att vi fick springa på vägen tills det var en skuggfläck där vi stannade, vilade några sekunder och sedan fortsatte. Detta gjorde vi i cirka 2 km. Det blev lite träning med andra ord.

 

Vi hann tillbaka i tid och vår guide sade senare till oss att det fanns seasnakes och eventuellt krokodiler i sjön som vi hade simmat i. Med hjärtat i halsgropen och ömma fötter åkte vi vidare till nästa ställe.Stopp nummer två var ännu en sjö som låg i slutet av en liten öken mitt på ön. Väl där rullade vi ner från en sandbacke ner i vattnet. Det var precis som att rulla i snö bortsett från att sanden var 40 grader, vilket var ganska varmt.Efter en lång dag åkte vi till campet för att vila ut, trodde vi. Campet var fullt med flugor som liknade stora bromsar. Vi fick lov att röra oss hela tiden för att inte bli bitna.

 

Efter en dansande matlagning försvann flugorna i takt med solnedgången. Vi hade det mysigt i campet. Vi bodde i tält och det blev ganska kallt på kvällen. Det sista som hände på dagen var att vi tittade på månens uppgång.Andra dagen

Vi vaknade tidigt för att se soluppgången, vilket var en besvikelse eftersom det var ett moln i vägen.
Efter det åkte vi först till Eli Creek, en liten å där man kunde flyta med strömmen ända ner till havet.

 

Efter flera åk i det naturliknande rutschbanan besökte vi ett skeppsvrak som låg uppspolat på stranden. Det var från tidigt 1900 tal som till sist blev target practise för australiensiska armen.


 
Guiden ville få ut så mycket av dagen som möjligt, så vi speedade på hela dagen. Nästa anhalt var Champagne pools. Champagne pools låg mot steniga klippor, vilket gjorde att vågorna slog in mot klipporna och åkte över till poolerna. Detta gjorde att det liknade champagnebubblor, därav namnet.Sista anhalten var en utsiktplats där man såg en tredjedel av kusten. Därefter åkte vi ”Hem till campet”. Om vi var tvungna att gå på toa i campet fick vi gräva ett hål.Tredje dagen


Vi gjorde inte så mycket denna dag, vi åkte till ännu en sjö med silica som sand och badade. Sen satte vi kurs mot fastlandet.Kommentar:
Fraser var helt underbart! Vi båda tyckte om det väldigt mycket. Vi hade väldigt tur också för vi hamnade i en bra grupp. Gemenskapen i gruppen är väldigt viktigt för om man får en bra resa eller inte. Hittills är detta det näst bästa vi gjort i Australien.

Fraser Island: 4,5/5 solar


P.S.
Idag är den varmaste dagen i december på 10 år i Australien.

 

Vi har en grej kvar på vårt adventure – pack som vi har bokat med wicked travel. Det är en bushwalk/ kajakpaddling i everglades i Noosa.

Vi kunde göra den som tidigast den 15:e december. Detta sätter lite käppar i hjulet för vår reseplan, så vi har bestämt att fira jul i Byron Bay istället för Sydney. Men vi kommer fortfarande fira nyår i Sydney så det är bara en liten försening och inget större problem!

Nu har vi uppdaterat förra inlägget med bilder från Whitsunday's, så glöm inte att kika!Från Hervey Bay till er alla där hemma så önskar vi en trevlig första advent!

 


Våran knäppa tyska vän Dominic


Dingo, ser väldigt söt ut men är riktigt farlig!

 

 

RSS 2.0