Cairns

Efter en mycket turbulent flygresa landade vi i Cairns, trotta och mycket hungriga. Klockan var ca 5am lokal tid och det var 25 grader. Efter en hel del strul med rummet (vi hade fatt fel nyckel och receptionen oppnade inte forran 2 timmar senare) sa fick vi antligen ett rum och kunde sova bort hela dagen. Andra dagen bestamde vi oss for att aka med en "partyboat" till en o som lag cirka en timme ut till havs fran Cairns. Det var en nattklubb pa on, och dar var vi fram tills midnatt. Sedan akte vi tillbaka till fastlandet och fortsatte festen pa olika nattklubbar dar.
Kvallen fortsatte fram tills smatimmarna och vi fick kanna pa hur ett hart partyliv ska levas.
 
Tredje dagen blev inte riktigt som vi hade tankt oss. En "lugn kvall" dar vi hade tankt ata och sedan lagga oss tidigt blev istallet ytterligare en utgang dar vi kom hem vid 4-tiden pa morgonen.

Idag har vi varit i Port Douglas, en stad lokaliserad ungefar 1 timme norr om Cairns. Vi gjorde en dags utflykt och utforskade det lilla samhallet. Port Douglas var riktigt vackert och vadret var kanon hela dagen, sa vi ar valdigt nojda med den turen!
 
Nu ar vi tillbaka pa vart hostel och har precis lagat mat. Ikvall ska vi nog nog ta en "paus for the cause" och lagga oss innan midnatt.

Cairns ar valdigt varmt. Vi har knappt nagra klader pa oss, det behovs inte nagra. Sa fort vi gar utanfor vart airconditionerande rum sa kanns kladerna klibbig. Trana kommer inte pa tal forran efter kl 7 pa kvallen da solen har gatt ned, eller mycket tidigt pa morgonen. Det fick vi uppleva pa det harda viset da vi gav oss ut pa en loprunda klockan 2 mitt pa dagen och nastan stupade halvvags in i passet.

Vi har traffat valdigt manga nya och intressanta personer under den korta tid vi spenderat hittills. Manniskor som vi troligtvis kommer att halla kontakten med ett bra tag efter denna resa. En person som vi lart kanna speciellt ar en italienare som bor pa vart hostel. Han heter Angelo och kommer fran Venedig. Vi har haft det valdigt roligt med honom och vi kommer fortsatta umgas med honom under varan vistelse i Cairns.

Nasta vecka ska vi ta en dykarkurs hela veckan och efter det ar det dags for nya aventyr nedat i landet. Men forst ska vi besoka regnskogen och aka lite skyrail norr om Cairns.

Internet anvander vi nar vi har tillgang tilldet, sa det kan ta ett tag mellan upplaggen, men vi forsoker!

Cairns 5 av 5 solar so far! Vi far se hur lange vi orkar med livet i Cairns.

 

Moving on!

Nu har vi varit nästan två veckor "Down Under". Vi har haft fullt upp den senaste veckan och liten tillgång till dator, så vi får helt enkelt göra en sammanfattning av hela veckan som varit i detta inlägg.
 
I onsdags förra veckan var vi bjudna till ett halloweenparty som en av skolans furtunities anordnade.
Eftersom vi inte har med oss så mycket utklädnadssaker på resan fick vi klura ett tag på vad vi skulle klä ut oss till. Detta blev resultatet:
 

Stefan som Walter White (Breaking Bad) och jag som Stu (Hangover Part 2).
 
Partyt var helt okej, men inte på något vis ett toppenparty. De flesta av gästerna höll sig mest för sig själva och vi höll oss till "vårat gäng". Men det var ändå kul att pröva på Perths uteliv litegrann.
 
Resten av dagarna har vi bara chillat och umgåtts med Dennis och hans vänner. Vi har varit på stranden och bodysurfat, haft BBQ och tittat på film hemma hos Michael med ett tiotal personer, varit inne i Perth City och checkat lite affärer mm.
Vi var faktiskt också till en ishall och åkte skridskor en dag. Det var skönt med lite omväxling från värmen trots allt!
 
Idag har vi för första gången på resan träffat andra svenskar! Det var Fredrik Hedbys, hans flickvän och en kille som heter Viktor som vi bestämde träff med på universitetet idag. Det var väldigt kul att träffa någon som är hemifrån här i Australien.
 Nu ska vi avsluta vistelsen i Perth med en pubrunda. Vi hörs igen när vi har landat i Cairns!
 
 

Perth

Nu har vi varit på Australiens västkust i snart en vecka och vi känner att vi redan kommit in i det australiensiska livet.

Perth är verkligen en underbar stad. Skyskraporna är inte överdrivet många och staden är utbredd över en så stor yta att den inte känns som en storstad. Vädret är helt perfekt, vi har sommarvärme varje dag! Det är mestadels växlande molnighet, men ändå mycket sol och temperaturen ligger runt 25 grader. I helgen ska det till och med bli upp mot 30 grader varmt, så det ser vi fram emot!

 

Vi har hittills spenderat mycket tid till att träffa nya människor, dem flesta från Dennis umgängeskrets, vilket har varit trevligt. Vi får ett varmt välkomnande av vilka vi än träffar på, och alla är väldigt måna om att vi ska ha en toppenupplevelse av Perth.
Vi får mycket beröm för vår engelska, speciellt uttalet som många tycker är fint. Det uppskattar vi såklart!

 

Vi har skaffat australiensiska telefonnummer, så det är ingen idé att ni försöker ringa på dem gamla numren (mamma x2). Dagarna går ganska fort med tanke på att vi har försökt sova ikapp alla förlorade flygtimmar, med andra ord har vi varit väldigt jetlagged. Idag gick vi däremot upp kvart i 6 för att vinka av vår host mother på flygplatsen. Hon skulle åka och träffa sin dotter som är volontär i Argentina under sitt sabbatsår. 

 

Idag besökte vi UWA (The University Of Western Australia) där Dennis går i skola. Först gymmade vi och sedan träffade vi några nya vänner som vi umgicks med hela förmiddagen. Efter det tog Michael oss till King's Park, som hade en makalös utsikt över Perths stadskärna och omgivningarna runtomkring. King's park var helt otroligt vacker, förmodligen en av de finaste parkerna i världen. Därefter bar det hemöver mot vårt vanliga kvällsdopp i poolen, en riktigt lång men härlig dag!

 

Imorgon är vi bjudna på ett halloweenparty som anordnas av en av UWAs furtunities. Det ser vi verkligen fram emot!

 


Charmig gata i Perths centrum


Perth centrum


The Venning-family, förutom dottern Casey


Fin park på campus @ UWA


Campus @ UWA


Utsikten över Perth från King's Park
 

 

Down Under!

Nu är vi äntligen i Australien.

Vi landade på Perths flygplats på torsdag eftermiddag. Eftersom vi hade tittat på "Bordercontrol Australia" hemma så förväntade vi oss en ordentlig genomgång av vårt bagage när vi hade landat. Vi var väldigt noggranna med att deklarera minsta lilla sak som kunde tänkas ge böter om det var odeklararerat. 
När vi kom fram till tullen kunde vi förvånat konstatera att det inte alls var någon speciellt noggrann kontroll.
Det enda tullen gjorde var att låta en hund lukta på bagaget, så att vi inte tog med några droger in i landet.
 
När vi hade tagit oss ut till ankomstterminalen mötte vi upp Dennis som vi ska bo hos under vistelsen här i Perth. Vi åkte till deras hus och fick varsitt eget rum att sova i. Huset är ganska nytt och riktigt fint, och våra rum är stora med mycket utrymme. Helt perfekt!
 
Första kvällen i Perth tog Dennis med oss till en matfestival som var nere vid universitetet han går på. Det fanns 30-40 olika matstånd och det var fullpackat med folk. Vi prövade på mat från många olika länder den kvällen: Olika tilltugg, maträtter, desserter pch snacks. Vi fick även träffa många av Dennis kompisar som alla är väldigt trevliga, precis som vi har hört att australiensare ska vara.
 
Igår började vi dagen med ett löppass tidigt på morgonen. Även fast klockan bara var 8 så var det nästan för varmt för att kunna springa! Efter frukosten följde vi med Dennis och hans mamma på en yogaklass. Vi trodde att yoga skulle vara mycket slappare och att man mest tog det lugnt. Faktum var att det var riktigt bra träning, både för smidigheten och för bålstyrkan. Passet pågick i två timmar och efteråt var man ganska trött, men det kändes väldigt bra i kroppen.
Efter yogan åkte vi till stranden med Dennis kompis Rihanna. Enligt henne var det tydligen "bad beachweather", trots att solen sken och vi tyckte det var superbra strandväder.
 
Vi såg inga hajar när vi badade, men en strand som låg fem minuter längre bort stängdes av under dagen eftersom "hajhelikoptern" hade fått syn på en stor haj som simmade bara hundra meter utanför den stranden.
 


Idag började vi dagen med att bada i poolen som finns i trädgården. Även fast det regnade var det hyfsat varmt och väldigt skönt att svalka sig litegrann.
Annars har dagen varit väldigt lugn. Vi åkte till ett shoppingmall och fixade australienska mobiltelefonnummer.
Vi har även tittat på möjligheterna att få spela någon match i ett futsal-lag här i Perth. Det finns några lag som söker spelare, så det hade varit kul att få vara med någon match.
 

Jetlag in Kuala Lumpur

Dag 6 på vår resa.

Idag vaknade vi kl 15:00 lokal tid efter att vi hade gått och lagt oss kl åtta för att försöka komma i fas med tiden, ett misslyckande uppenbarligen, nitton timmars sömn! Det är inte så konstigt med tanke på allt som fanns att göra på planet. Vi hann se 4 filmer, spela lite spel och lyssna på musik. Malasian Airline skyller vi på vår sömnbrist, för bra underhållning helt enkelt!

Väl framme på vårt lilla stopp så utforskade vi staden eftersom vi inte fick checka in på hotellet.
Ganska skaplig kontrast från England, där vi stötte på en fotbollshuligan på 65+ och hans fru som skrek WANKER! 63 ggr under matchen (Dem var faktiskt riktigt trevliga), till gatorna på Kuala Lumpur i Malaysia där vi blev tillfrågande: "Want boom boom nice girls? young and ready to go" 3 ggr när vi gick på gatan som zombies utan sömn. Sjukt egentligen, inte Malaysias finaste ögonblick, pimps som springer på gatan.. inte vad man tänker sig.

Övriga upplevelser i Kuala Lumpur. Allt är väldigt billigt här: maten, elektronik, kläder, allt! Vi hittade ett köpcentrum med 11 våningar och, lyssna på detta, en berg&dalbana inne i shoppingcentrumet! Vi ska besöka världens 6:e högsta byggnad imorgon och besöka en riktig barberare. Det blir intressant.

Hotellet som vi bor på är 5 stjärnigt. Vi bor på 31:a våningen och rummet har eget kök, badrum och två sängar. Folk öppnar dörrar för oss och kallar oss för "Sir" väldigt hövligt. Vi börjar nästan vänja oss vid det. Skön pool uppe på taket med bra möjligheter att sola i den 30 gradiga värmen. Roomservice är dessutom väldigt billigt och väl utnyttjad! 

Vi har dessutom kommit igång med träningen på allvar efter ca 1 veckas förkylning som äntligen håller på att släppa för oss båda.


I övermorgon åker vi till Perth, Australien! We can't wait!!!
 

Shoppingcentret

Berg&dalbanan i shoppingcentret


Utsikten från hotellrummet

En del av hotellrummet (Det är väldigt stort!)

Petrona Towers

Sammanfattning London

Hej igen! Emil som skriver.
Här kommer en liten sammanfattning på de två senaste dagarna.
 
Fredag
Denna dagen började med tidigt uppgång, 07:00.
Vi gick ner till hotellets matsal och fick frukost. Frukosten var en klassisk "English breakfast" som bestod av toast, ägg, bacon, vita bönor och korv. 
Efter frukosten tog vi oss till bussen som körde oss till Warner Bros Studio Tour - The making of Harry Potter.
 
Under rundturen inne i studion fick vi se mängder av inspelningsplatser och rekvisita från Harry Potter-filmerna. Jag själv är ett riktigt stort Harry Potter-fan, så för mig var det helt magiskt att få komma dit och se allting på riktigt. Bilder från helgen kommer jag att lägga upp på min facebooksida och eventuellt kommer det några bilder på bloggen vid ett senare tillfälle.
 
På kvällen gick vi på stan och checkade läget, gjorde lite sightseeing och avslutade med middag på en indisk restaurang.
 
Lördag
Idag startade vi upp med att åka till Buckingham Palace där vi tittade på vaktbytet. Det var otroligt mycket folk på plats och det var egentligen inte så mycket att se, men vi måste ju vara lite kulturella ;)
Sedan fortsatte vi med att besöka Hyde Park. Parken var lika stor som hela Mora, eller åtminstone kändes det som det, haha.
 
Dagens höjdpunkt blev ändå fotbollsmatchen. Milwall mot Bolton var matchen som vi skulle se. 
Det var en spännande match som hade många målchanser och en grym stämning på läktaren. Millwall vann matchen med 2-1, efter att ha avgjort matchen med 45 sekunder kvar!!
 
Dagen avslutades med att vi besökte London Eye, det stora parisehjulet i London. Det var riktigt häftigt att se vyerna uppifrån toppen!
Tanken var att vi skulle hinna med att gå på Harrods också, men när vi kom fram dit så stängde dem precis, så det var en besvikelse..
 
Den sista middagen i London åt vi på en riktigt fin italiensk restaurang.
Nu är alltså Londonbesöket slut och imorgon flyger vi vidare mot Kuala Lumpur, Malaysia.
Det ska bli spännande att se vad Malaysia har att erbjuda. Vi återkommer när vi har landat!
 
 

London Calling!

Idag var det äntligen dags för dagen med stort D, dagen då vår resa äntligen skulle börja!
Efter en tidig uppgång och bilresa ner till Arlanda så satte vi oss på planet som skulle ta oss till London.
 
Väl på plats skulle vi bara hitta till hotellet, som skulle vara en enkel uppgift tänkte vi.
Efter att vi hade frågat nästan tio olika London-bor om vägbeskrivning till hotellet så hittade vi det tillslut. Det visade sig att hotellet låg 200m från Kings Cross och vi hade gått i cirklar...
 
Efter att vi hade checkat in på hotellet gick vi till tunnelbanan för att ta oss mot Madame Tussauds vaxmuseum. Trots det ganska dyra priset, 30 pund, så måste vi säga att det var en riktig toppengrej att göra! Vaxdockorna ser precis levande ut och det var riktigt intressanta fakta om personerna och även Englands historia.
På slutet av rundturen fick vi se på en 4D film. Äntligen har någon lyckats med att göra bra 3D-effekter!
 
På vägen hem stannade vi på en pub och käkade hamburgare. Det var utan tvivel den bästa hamburgaren vi ätit i våra liv!
Efter att ha klivit rakt ut framför bilarna ett tiotal gånger under dagen (vi tittar åt fel håll när vi ska gå över, idiotiskt med vänstertrafik!) så hamnade vi tillslut på en biograf, där vi avslutade dagen med att titta på "Ted".
En sinnessjukt rolig film som blev en perfekt avslutning på en riktig kanondag, 5 av 5 solar!
 
Med andra ord, VI ÄLSKAR LONDON!!!
 
Obama är mycket nöjd med Emils arbetsinsatser på kontoret
 
Stefan minglade lite med Brangelina
 
Emil myser lite med Marylin Monroe
RSS 2.0