Outback!

Hej på er alla där hemma!
Vi försöker verkligen skriva ofta, men som ni märker går det inte så bra. Från och med nu ska vi försöka få iväg ett inlägg i veckan åtminstone, men först ska vi skriva en resumé av de senaste veckorna.
 
 
Efter att vi lämnat Adelaide kände vi att det var dags att uppleva Australiens kultur riktigt ordentligt. Därför körde vi till Barossa Valleys vindistrikt!
I Barossa besökte vi många vingårdar, och till vår förtjusning hade de flesta även gratis vinprovning! Vi fick i oss många glas av "kultur" under de två dagarna vi spenderade där.
 
Från Barossa Valley åkte vi sen mot Australiens outback. På vägen dit stannade vi några dagar i en stad som hette Mildura. Det var en riktigt avslappnad stad där vi mest chillade och tränade bara.
Efter några dagar kom vi fram till Broken Hill, en liten stad mitt ute i ingenting som är helt omgiven av ödemark. Vi spenderade några dagar där och hann med ett och annat. Vi besökte:
 
Royal Flying Doctor Service - I outbacken bor många människor väldigt avsides, det kan faktiskt vara upp till flera mil till närmaste granne i de mest extrema fallen. Eftersom det då är svårt att få medicinsk vård snabbt om det behövs bildades RFDS, som alltså är den flygande doktorn.


Living Desert - En konstutställning med stenskulpturer mitt ute i ödemarken. Det var ganska intressant.
 
Vi åkte också till Silverton, en nästan övergiven stad utanför Broken Hill. Där har filmer som Mad Max och Mission Impossible spelats in, så det var häftigt!

Detta är huvudgatan i Silverton! Ganska övergivet som ni ser.
 
 
Efter Broken Hill åkte vi vidare mot Sydney. På vägen åkte vi in till White Cliffs, en om möjligt ännu mindre by än Silverton som ligger 10 mil in från stora vägen. På vägen dit mötte vi tre bilar totalt, och sträckan var alltså som från Mora till Borlänge!! White Cliffs är en gammal opalstad. Man bryter fortfarande opalstenar under marken där, men inte alls i samma mängd som förr i tiden.
 
 
Det sista vi gjorde innan vi kom tillbakatill Sydney var att åka över Blue Mountains. Det var riktigt vackra vyer där, bilder kommer senare.
Nu är vi tillbaka i Sydney och har lämnat tillbaka vår campervan. Om några dagar åker vi till Nya Zeeland, men vi ska som sagt försöka uppdatera bloggen lite oftare nu!

Great Ocean Road!

Efter att ha bott hemma hos folk och på hostel hela vistelsen i Australien kände vi att det nu var dags att byta livsstil litegrann. Vi behövde dessutom ett transportmedel för att ta oss från Melbourne och runt de södra delarna av landet som vi ville besöka.
Vi bestämde oss för att hyra en campervan. Ett mycket smidigt val om man kan tänka sig att bo i sitt fordon några veckor. Nu hade vi ju transport och boende i ett, en väldigt bra combo!
    Efter att ha spenderat en sista dag med våra tyska vänner Jens och Dominic, som vi har blivit väldigt bra kompisar med, körde vi ut från Melbourne mot nya äventyr.
 
 
Första stoppet på vår roadtrip blev Ballarat, en gammal stad från guldrushen på 1800-talet. I Ballarat besökte vi Sovereign Hill, en liten by som var uppbygd precis som det såg ut under guldrushen.
Vi fick gå ner i de gamla gruvgångarna och se vart man hade hackat fram guldet för 200 år sedan. Vi fick också lära oss hur man gjorde trähjul till vagnarna på den tiden genom en demonstration en gubbe hade.
Men det häftigaste var ändå när vi fick se en stor guldklimp, värd över en miljon kronor, smältas ner framför våra ögon och sedan kylas ned till fast form igen. Det var en väldigt häftig känsla att få hålla i en guldklimp värd så mycket pengar.
 
 
Efter Ballarat åkte vi mot huvudmålet för resan: The Great Ocean Road!
Great Ocean Road är, precis som det låter, en väg som går längs kusten och som har många aktiviteter längs vägen. Man kan göra den väldigt snabbt på 1-2 dagar eller ta det lite lugnare och hinna se mer.
Vi valde att ta det lugnt och det tog oss 5 dagar att ta oss igenom hela sträckan, som inte är mer än 243 km!
Under vår tid på Great Ocean Road hann vi med att:
  • Chilla
  • Fika (Väldigt mycket!)
  • Bada
  • Gå på bio
  • Kika på alla "klassiska" saker som måste göras längs Great Ocean Road
  • Titta på Superbowl

Guldklimpen värd över en miljon kronor.


Vår pärla som vi glider runt i !


Great Ocean Road


The Twelve Apostles

 London Bridge.
 
 
Efter att vi klarat av Great Ocean Road kom vi fram till Adelaide.
I Adelaide tog vi det mest lugnt, chillade på stranden och kikade lite i centrum.
 
 
Nu har vi sakta men säkert börjat att ta oss tillbaka mot Sydney där vi ska lämna av bilen så småningom. Resten av roadtripen kan ni läsa om i nästa inlägg!
 
RSS 2.0