Melbourne

Från Canberra visste vi inte riktigt hur vi skulle ta oss till Melbourne. Vi tittade på busspriser, men de låg på cirka 600kr, och det ville vi inte spendera enbart på en resa.
Efter mycket letande på internet hittade vi tillslut några tjejer som sökte respartners till Melbourne. De hade bil och vi behövde bara betala 200kr för att åka med.
Detta var naturligtvis ett riktigt bra pris för den 8 timmar långa resan, så vi beslöt oss för att åka med dem.
 
 
Väl framme i Melbourne fick vi lov att börja leta husrum, för som det har blivit på den senaste tiden så hade vi inte fixat detta innan. Ganska snart gick det upp för oss att allting var näst intill fullt, men som tur var lyckades vi hitta ett hostel som hade två bäddar åt oss till sist.
 
 
De två första dagarna i Melbourne spenderade vi på Melbourne Park för att titta på Australian Open.
Det var riktigt roligt att få se en Grand Slam-turnering live, och det var en stor folkfest!
Vi hann även kika på staden, so var väldigt lugn och härlig för en storstad.
 
 
Efter några dagar flyttade vi ut till St Kilda, en ställe några minuter med tåget utanför stadskärnan.
Vi fullkomligt stortrivdes där, det var ett perfekt ställe att vara på!!
Fullt med caféer och parker, och stranden låg precis bredvid också. Ett riktigt Europeiskt indieställe som var väldigt relaxed.

Melbourne var en väldigt europeisk stad med många feta arenor och stränder. Det fanns en stor botanisk trädgård och till och med china town!(som vi åt i en av dagarna)
 
 
Sista helgen i Melbourne firade vi Australiens nationaldag, Australia Day, med John från Sverige och Andy (vår polare från Perth) och hans vänner hela natten med fyverkeri ifrån botaniska trädgården. På söndagen gick Emil och såg på Australian open-finalen live, och sedan på måndagen gjorde vi oss i ordning för att resa vidare.
 
 
Fortsättningen på resan får ni läsa om i nästa inlägg!
 

Sydney!

Efter lite letande och mycket förvirrade dalmasar i storstan, hittade vi tillslut till Bondi Junction där vi skulle bo under Syndeyvistelsen. Där kom våra roommates Agnes och Linnea och hämtade upp oss.
Vi gick en lång vandring med all vår packning innan vi kom fram till boendet. Det var ett litet mysigt enplanshus som var perfekt att bo några veckor i.
 
 
Dagen före nyår gick vi runt i city och letade efter den perfekta platsen att spendera tolvslaget på. Vi hittade den absolut bästa platsen i hela staden, och vi bestämde oss för att den platsen skulle vi ha även om vi skulle dö på kuppen!
 
 
05:30 på nyårsaftons morgon vaknade vi med ett ryck av vad vi trodde var brandlarmet. Det var det inte, det var alarmet som vi själva hade ställt kvällen innan. Det var dags att bege sig mot "den perfekta platsen".
Tro det eller ej, men vi var inte de enda som hade tänkt samma tanke. När vi kom fram till grindarna var kön redan en kilometer lång!!! Så det var bara att ställa sig längst bak och vänta.
 
 
Två timmar senare kom vi innanför grindarna och sprang så snabbt vi kunde till utkiksplatsen. När vi väl hade knuffat till oss en bra plats på gräsmattan under ett träd var klockan 11 på morgonen, alltså endast 13 timmar kvar till tolvslaget.
Tiden fram till kvällen gick dock väldigt snabbt eftersom vi hade mycket trevligt sällskap i form av massa engelsmän vi träffat tidigare under resan och även Agnes och Linnea förstås.
 
 
Klockan 21:00 sköts det ett familjefyrverkeri som provsmak inför det stora fyrverkeriet tre timmar senare.
Efter familjefyrverkeriet stod vi upp på samma plats, tre timmar i sträck bara för att få stå längst fram under det 11 minuter långa och 50 miljoner kronor(?!?!) dyra nyårsfyrverkeriet.
Detta uppskattades inte av alla eftersom vi är rätt långa jämfört med alla asiater och resten av publiken. Tillslut tillkallades polis för att lugna ner den arga mobben som tänkte kasta bort oss från front row.
Vi fick hur som helst stå kvar, på den bästa platsen på land som Sydney kunde erbjuda, precis bredvid tv-kanalernas mediabox!
Här kommer ett litet smakprov på det underbara fyrverkeriet vi fick se:Resten av dagarna i Sydney spenderade vi enligt följande:
Bio på världens största filmduk på IMAX i Darling Harbour där vi såg The Hobbit för andra gången. Väldigt cool upplevelse!
Vi spelade på casino och besökte Syndey Tower, Operahuset och Bondi Beach.
Majoriteten i Sydney gick åt till att försöka återhämta oss från östkust-roadtripen innan vi begav oss ut på nästa.
Vi träffade dessutom Oscar Österberg från Mora som anlände i Sydney för att vara här i 6 månader. Riktigt trevligt!
 
 
Efter lite drygt två veckor kände vi oss färdiga med Sydney och begav oss till huvudstaden, Canberra.
I Canberra couchsurfade vi för första gången hos Annette, en väldigt trevlig dam som bjöd in oss i sitt hem med sin familj. Hon lånade ut cyklar till oss och bjöd oss på mat och tog riktigt väl hand om oss.(Gratis)
 
 
Under våra fyra dagar i Canberra hann vi med att besöka Australian Institute of Sports, där sonen i familjen var guide så vi fick en gratis guidad tour och fick träna gratis i deras gym och använde deras relaxavdelning så mycket vi bara kunde.
Vi besökte War Memorial, parlamentshuset, Nationalmuséet och teknologiska muséet. Vi har varit väldigt kulturella med andra ord!
 
Imorgon lämnar vi Canberra och drar mot Melbourne. Där väntar Australian Open, Big Day Out och eventuellt Swedish House Mafia!!!
 
P.s.
I Sydney träffade vi på två svennar som vi lärde känna i Cairns, Ida och Zara. Riktigt livliga tjejer som är galna men jävligt schysta. Vi såg b.la. Eclipsen med dem och hade några mysiga kvällar tillsammans. Vi tog en fika med dem i Sydney och catchade upp lite med vad som hade hänt. Vi har blivigt befrågade att skriva om dem här så förhoppningsvis så är dom nöjda nu. Längtar  tills vi får se dem igen och ut och röja lite,

End of the roadtrip!

Mycket resande, många upplevelser och lite internet.
Så har de senaste fyra veckorna varit för oss och därför har vi inte hunnit med att skriva någonting på bloggen. Som ni förstår kommer detta att bli ett väldigt långt inlägg, så se till att ni har en del tid på er när ni läser detta!
 
 
Vi börjar där vi slutade förra gången: I mitten av december åkte vi ut i skogen för vårt bushcamp!


Gagaju Bushcamp, Noosa  15-18 december
 

Vi lämnade familjen Clout efter underbara dagar med surfning, god mat och trevliga värdar (underbara australiensare!).
Vi visste inte vad vi skulle förvänta oss av bushcampet, men blev väldigt positivt överraskade när vi kom fram till campet. Det var riktigt fint med ett stort uppehållsrum som hade tv med 200 olika filmer, ett stort kök, biljardbord och till och med ett litet hemmagym!
 
 
Morgonen efter vaknade vi upp med rök och brandlukt runt hela campet. Under natten hade en stor bushfire spridit sig ända till området där campet låg, så det var bara floden som skyddade oss från elden. Det var ganska häftigt att se en hel skog brinna upp på andra sidan vattnet, bara 25-30 meter från där vi stod.
 
 
Efter frukosten var det dags för kanotturen längs floden. Vi fick paddla iväg och guiden stod kvar på land och sa att vi fick hitta dit vi skulle själva. Längre ner längs floden brann det på båda sidor om vattnet, så vi paddlade mitt igenom branden.
 

Ett ställe där skogen är helt nerbränd.
 
 
Efter en hel dags paddlande gick vi till ett gammalt kalkbrott som fyllts med regnvatten. Där badade vi och hoppade ner i kalkbrottet från 14 meters höjd. Tog man inte tillräckligt med sats så kunde man landa på stenarna precis vid vattenkanten. Stenarna låg 2-3 meter ut i vattnet så det var ett ganska rejält hopp man behövde göra. Bara några veckor innan vi var där var det en kille som hade hoppat för kort och brutit benet på 8 ställen!!
Efter badet gick vi till "the mudpools". Det var lerpölar med riktigt tjock lera, där vi hoppade i och badade.Efter badandet gick vi tillbaka mot campet. Då fick vi äntligen se våra första vilda kängurus! Vi lyckades komma riktigt nära dem, vi stod bara 2 meter ifrån som närmast. Den största av dem var över 2 meter lång och riktigt biffig, så det var lite läskigt.
 
 
Vi var på bushcampet i en dag till, men inget speciellt hände så vi ska inte tråka ut er allt för mycket.. Moving on!!
 
 
Surfers Paradise  18-22 december
 

Efter bushcampet åkte vi vidare ner mot Surfers Paradise.
I Surfers skulle man kanske kunna tro att det är ett paradise för surfare(undra varför??).
Riktigt så är inte fallet. Vågorna är inte alls något vidare bra för surfning så vi blev lite fundersamma på varför staden heter som den gör. Något bra svar fick vi aldrig på den frågan.
 
 
Under vår vistelse i Surfers blev det mycket festande och chillande. Det fanns inte så mycket annat att göra där. Festandet var helt okej, även om det fanns lite mer att önska från clubcrawlen vi gick på.
Det hände inget annat intressant, så vi hoppar snabbt över till nästa destination: Byron Bay!
 
 
Byron Bay  22-26 december
 
 
I Byron Bay hade vi bestämt att vi skulle fira jul med våra två småländska polare, Adam och Pontus. Byron Bay är en riktigt avslappnad och skön liten hippiestad där allt går riktigt långsamt. Perfekt ställe att fira jul på!
 
 
På julaftons morgon började vi med en löptur upp till fyren, där Australiens östligaste punkt är belägen.
Efter en dusch bar det sedan av mot det ställe vi alla hade drömt om att fira jul någon gång i livet... IKEA!!!
På IKEA frossade vi i köttbullar, lingonsylt, pepparkakor, lussebullar och julmust.
Vi köpte även med oss massvis med julpynt till vårat rum på hostlet.

Våran fina julgran i rummet.
 
 
Dagen efter, den 25e, firade vi jul med några engelsmän(och kvinnor) vi träffade där. Det blev en picknick på stranden i solskenet. Vi lyckades hitta lite julkänsla trots allt.
 
 
Efter ytterligare en dag i Byron tog vi bussen till Newcastle, där vi var en natt. Newcastle är en riktigt vacker stad med fina stränder och ganska mycket att göra.
På kvällen gick vi på bio och fick äntligen se The Hobbit! Den var så bra att vi gick på den igen senare, men det kommer vi till lite längre fram.
 
 
Nu har vi landat i Sydney. Vi har varit här i snart två veckor och vi har hunnit med en hel del. Det har vi dock inte tid att skriva om nu, det får ni vänta på tills nästa inlägg. Förhoppningsvis tar det inte fyra veckor tills nästa gång, det är alldeles för jobbigt att skriva ikapp så mycket!
RSS 2.0