Champagneshowers!!!

 

 

 

 

Fraser Island

Nu i helgen har vi besökt världens största sand-ö, Fraser Island.Helgen började med att vi gick upp klockan sex på fredagsmorgonen för att checka ut från hostelet och ha en genomgång, som vi sov oss igenom. Genomgången handlade om vad man fick och inte fick göra på ön. Vi fick även veta att 7 av världens 10 dödligaste ormar lever på Fraser Island, så vi blev lite nervösa. Efter att ha tittat på världens tråkigaste film så var det äntligen dags att ge sig av i våra 4-hjulsdrivna bilar mot Fraser.
Efter att vi tagit färjan över från fastlandet så var vi äntligen på ön.

 

För att klargöra för er där hemma så måste vi beskriva infrastrukturen på Fraser. Det är nämligen bara sandvägar för bilarna att åka på, Vilket resulterade i att många utav bilarna körde fast i den lösare sanden på ön. Den lite tråkigare delen av denna resa var att Stefan hade glömt att ladda sin Go Pro kamera, som hade gett världens underbaraste filmer från ön, och att ingen utav oss fick lov att köra för vi båda var under 21 år gamla.Vi började med att åka till en sjö inne i inlandet på ön där vi fick vara i en och en halv timme. Sjöns vatten bestod av regnvatten och hade silica som sand (silica förklarade vi delvis i förra inlägget).

 

Väl där fick vi för oss att simma över till andra sidan sjön. Efter en 50 minuter lång simtur kom vi äntligen över till andra sidan, och insåg att vi fick lov att springa tillbaka till stranden eftersom vi hade för lite tid för att simma tillbaka.

 

Vägarna består som sagt av sand, och var brännande heta.

 

Detta gjorde att vi fick springa på vägen tills det var en skuggfläck där vi stannade, vilade några sekunder och sedan fortsatte. Detta gjorde vi i cirka 2 km. Det blev lite träning med andra ord.

 

Vi hann tillbaka i tid och vår guide sade senare till oss att det fanns seasnakes och eventuellt krokodiler i sjön som vi hade simmat i. Med hjärtat i halsgropen och ömma fötter åkte vi vidare till nästa ställe.Stopp nummer två var ännu en sjö som låg i slutet av en liten öken mitt på ön. Väl där rullade vi ner från en sandbacke ner i vattnet. Det var precis som att rulla i snö bortsett från att sanden var 40 grader, vilket var ganska varmt.Efter en lång dag åkte vi till campet för att vila ut, trodde vi. Campet var fullt med flugor som liknade stora bromsar. Vi fick lov att röra oss hela tiden för att inte bli bitna.

 

Efter en dansande matlagning försvann flugorna i takt med solnedgången. Vi hade det mysigt i campet. Vi bodde i tält och det blev ganska kallt på kvällen. Det sista som hände på dagen var att vi tittade på månens uppgång.Andra dagen

Vi vaknade tidigt för att se soluppgången, vilket var en besvikelse eftersom det var ett moln i vägen.
Efter det åkte vi först till Eli Creek, en liten å där man kunde flyta med strömmen ända ner till havet.

 

Efter flera åk i det naturliknande rutschbanan besökte vi ett skeppsvrak som låg uppspolat på stranden. Det var från tidigt 1900 tal som till sist blev target practise för australiensiska armen.


 
Guiden ville få ut så mycket av dagen som möjligt, så vi speedade på hela dagen. Nästa anhalt var Champagne pools. Champagne pools låg mot steniga klippor, vilket gjorde att vågorna slog in mot klipporna och åkte över till poolerna. Detta gjorde att det liknade champagnebubblor, därav namnet.Sista anhalten var en utsiktplats där man såg en tredjedel av kusten. Därefter åkte vi ”Hem till campet”. Om vi var tvungna att gå på toa i campet fick vi gräva ett hål.Tredje dagen


Vi gjorde inte så mycket denna dag, vi åkte till ännu en sjö med silica som sand och badade. Sen satte vi kurs mot fastlandet.Kommentar:
Fraser var helt underbart! Vi båda tyckte om det väldigt mycket. Vi hade väldigt tur också för vi hamnade i en bra grupp. Gemenskapen i gruppen är väldigt viktigt för om man får en bra resa eller inte. Hittills är detta det näst bästa vi gjort i Australien.

Fraser Island: 4,5/5 solar


P.S.
Idag är den varmaste dagen i december på 10 år i Australien.

 

Vi har en grej kvar på vårt adventure – pack som vi har bokat med wicked travel. Det är en bushwalk/ kajakpaddling i everglades i Noosa.

Vi kunde göra den som tidigast den 15:e december. Detta sätter lite käppar i hjulet för vår reseplan, så vi har bestämt att fira jul i Byron Bay istället för Sydney. Men vi kommer fortfarande fira nyår i Sydney så det är bara en liten försening och inget större problem!

Nu har vi uppdaterat förra inlägget med bilder från Whitsunday's, så glöm inte att kika!Från Hervey Bay till er alla där hemma så önskar vi en trevlig första advent!

 


Våran knäppa tyska vän Dominic


Dingo, ser väldigt söt ut men är riktigt farlig!

 

 Kommentarer
AnneChristine Pettersson

Men usch då vad ni verkar ha det jobbigt! ;-)
Bamsekramar från mig

2012-12-04 @ 22:13:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0