Great Ocean Road!

Efter att ha bott hemma hos folk och på hostel hela vistelsen i Australien kände vi att det nu var dags att byta livsstil litegrann. Vi behövde dessutom ett transportmedel för att ta oss från Melbourne och runt de södra delarna av landet som vi ville besöka.
Vi bestämde oss för att hyra en campervan. Ett mycket smidigt val om man kan tänka sig att bo i sitt fordon några veckor. Nu hade vi ju transport och boende i ett, en väldigt bra combo!
    Efter att ha spenderat en sista dag med våra tyska vänner Jens och Dominic, som vi har blivit väldigt bra kompisar med, körde vi ut från Melbourne mot nya äventyr.
 
 
Första stoppet på vår roadtrip blev Ballarat, en gammal stad från guldrushen på 1800-talet. I Ballarat besökte vi Sovereign Hill, en liten by som var uppbygd precis som det såg ut under guldrushen.
Vi fick gå ner i de gamla gruvgångarna och se vart man hade hackat fram guldet för 200 år sedan. Vi fick också lära oss hur man gjorde trähjul till vagnarna på den tiden genom en demonstration en gubbe hade.
Men det häftigaste var ändå när vi fick se en stor guldklimp, värd över en miljon kronor, smältas ner framför våra ögon och sedan kylas ned till fast form igen. Det var en väldigt häftig känsla att få hålla i en guldklimp värd så mycket pengar.
 
 
Efter Ballarat åkte vi mot huvudmålet för resan: The Great Ocean Road!
Great Ocean Road är, precis som det låter, en väg som går längs kusten och som har många aktiviteter längs vägen. Man kan göra den väldigt snabbt på 1-2 dagar eller ta det lite lugnare och hinna se mer.
Vi valde att ta det lugnt och det tog oss 5 dagar att ta oss igenom hela sträckan, som inte är mer än 243 km!
Under vår tid på Great Ocean Road hann vi med att:
  • Chilla
  • Fika (Väldigt mycket!)
  • Bada
  • Gå på bio
  • Kika på alla "klassiska" saker som måste göras längs Great Ocean Road
  • Titta på Superbowl

Guldklimpen värd över en miljon kronor.


Vår pärla som vi glider runt i !


Great Ocean Road


The Twelve Apostles

 London Bridge.
 
 
Efter att vi klarat av Great Ocean Road kom vi fram till Adelaide.
I Adelaide tog vi det mest lugnt, chillade på stranden och kikade lite i centrum.
 
 
Nu har vi sakta men säkert börjat att ta oss tillbaka mot Sydney där vi ska lämna av bilen så småningom. Resten av roadtripen kan ni läsa om i nästa inlägg!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0