Sydney!

Efter lite letande och mycket förvirrade dalmasar i storstan, hittade vi tillslut till Bondi Junction där vi skulle bo under Syndeyvistelsen. Där kom våra roommates Agnes och Linnea och hämtade upp oss.
Vi gick en lång vandring med all vår packning innan vi kom fram till boendet. Det var ett litet mysigt enplanshus som var perfekt att bo några veckor i.
 
 
Dagen före nyår gick vi runt i city och letade efter den perfekta platsen att spendera tolvslaget på. Vi hittade den absolut bästa platsen i hela staden, och vi bestämde oss för att den platsen skulle vi ha även om vi skulle dö på kuppen!
 
 
05:30 på nyårsaftons morgon vaknade vi med ett ryck av vad vi trodde var brandlarmet. Det var det inte, det var alarmet som vi själva hade ställt kvällen innan. Det var dags att bege sig mot "den perfekta platsen".
Tro det eller ej, men vi var inte de enda som hade tänkt samma tanke. När vi kom fram till grindarna var kön redan en kilometer lång!!! Så det var bara att ställa sig längst bak och vänta.
 
 
Två timmar senare kom vi innanför grindarna och sprang så snabbt vi kunde till utkiksplatsen. När vi väl hade knuffat till oss en bra plats på gräsmattan under ett träd var klockan 11 på morgonen, alltså endast 13 timmar kvar till tolvslaget.
Tiden fram till kvällen gick dock väldigt snabbt eftersom vi hade mycket trevligt sällskap i form av massa engelsmän vi träffat tidigare under resan och även Agnes och Linnea förstås.
 
 
Klockan 21:00 sköts det ett familjefyrverkeri som provsmak inför det stora fyrverkeriet tre timmar senare.
Efter familjefyrverkeriet stod vi upp på samma plats, tre timmar i sträck bara för att få stå längst fram under det 11 minuter långa och 50 miljoner kronor(?!?!) dyra nyårsfyrverkeriet.
Detta uppskattades inte av alla eftersom vi är rätt långa jämfört med alla asiater och resten av publiken. Tillslut tillkallades polis för att lugna ner den arga mobben som tänkte kasta bort oss från front row.
Vi fick hur som helst stå kvar, på den bästa platsen på land som Sydney kunde erbjuda, precis bredvid tv-kanalernas mediabox!
Här kommer ett litet smakprov på det underbara fyrverkeriet vi fick se:Resten av dagarna i Sydney spenderade vi enligt följande:
Bio på världens största filmduk på IMAX i Darling Harbour där vi såg The Hobbit för andra gången. Väldigt cool upplevelse!
Vi spelade på casino och besökte Syndey Tower, Operahuset och Bondi Beach.
Majoriteten i Sydney gick åt till att försöka återhämta oss från östkust-roadtripen innan vi begav oss ut på nästa.
Vi träffade dessutom Oscar Österberg från Mora som anlände i Sydney för att vara här i 6 månader. Riktigt trevligt!
 
 
Efter lite drygt två veckor kände vi oss färdiga med Sydney och begav oss till huvudstaden, Canberra.
I Canberra couchsurfade vi för första gången hos Annette, en väldigt trevlig dam som bjöd in oss i sitt hem med sin familj. Hon lånade ut cyklar till oss och bjöd oss på mat och tog riktigt väl hand om oss.(Gratis)
 
 
Under våra fyra dagar i Canberra hann vi med att besöka Australian Institute of Sports, där sonen i familjen var guide så vi fick en gratis guidad tour och fick träna gratis i deras gym och använde deras relaxavdelning så mycket vi bara kunde.
Vi besökte War Memorial, parlamentshuset, Nationalmuséet och teknologiska muséet. Vi har varit väldigt kulturella med andra ord!
 
Imorgon lämnar vi Canberra och drar mot Melbourne. Där väntar Australian Open, Big Day Out och eventuellt Swedish House Mafia!!!
 
P.s.
I Sydney träffade vi på två svennar som vi lärde känna i Cairns, Ida och Zara. Riktigt livliga tjejer som är galna men jävligt schysta. Vi såg b.la. Eclipsen med dem och hade några mysiga kvällar tillsammans. Vi tog en fika med dem i Sydney och catchade upp lite med vad som hade hänt. Vi har blivigt befrågade att skriva om dem här så förhoppningsvis så är dom nöjda nu. Längtar  tills vi får se dem igen och ut och röja lite,


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0