Perth

Nu har vi varit på Australiens västkust i snart en vecka och vi känner att vi redan kommit in i det australiensiska livet.

Perth är verkligen en underbar stad. Skyskraporna är inte överdrivet många och staden är utbredd över en så stor yta att den inte känns som en storstad. Vädret är helt perfekt, vi har sommarvärme varje dag! Det är mestadels växlande molnighet, men ändå mycket sol och temperaturen ligger runt 25 grader. I helgen ska det till och med bli upp mot 30 grader varmt, så det ser vi fram emot!

 

Vi har hittills spenderat mycket tid till att träffa nya människor, dem flesta från Dennis umgängeskrets, vilket har varit trevligt. Vi får ett varmt välkomnande av vilka vi än träffar på, och alla är väldigt måna om att vi ska ha en toppenupplevelse av Perth.
Vi får mycket beröm för vår engelska, speciellt uttalet som många tycker är fint. Det uppskattar vi såklart!

 

Vi har skaffat australiensiska telefonnummer, så det är ingen idé att ni försöker ringa på dem gamla numren (mamma x2). Dagarna går ganska fort med tanke på att vi har försökt sova ikapp alla förlorade flygtimmar, med andra ord har vi varit väldigt jetlagged. Idag gick vi däremot upp kvart i 6 för att vinka av vår host mother på flygplatsen. Hon skulle åka och träffa sin dotter som är volontär i Argentina under sitt sabbatsår. 

 

Idag besökte vi UWA (The University Of Western Australia) där Dennis går i skola. Först gymmade vi och sedan träffade vi några nya vänner som vi umgicks med hela förmiddagen. Efter det tog Michael oss till King's Park, som hade en makalös utsikt över Perths stadskärna och omgivningarna runtomkring. King's park var helt otroligt vacker, förmodligen en av de finaste parkerna i världen. Därefter bar det hemöver mot vårt vanliga kvällsdopp i poolen, en riktigt lång men härlig dag!

 

Imorgon är vi bjudna på ett halloweenparty som anordnas av en av UWAs furtunities. Det ser vi verkligen fram emot!

 


Charmig gata i Perths centrum


Perth centrum


The Venning-family, förutom dottern Casey


Fin park på campus @ UWA


Campus @ UWA


Utsikten över Perth från King's Park
 

 Kommentarer
AnneChristine Pettersson

Hallå där!
Om nu inte Mamsen kan ringa på gamla numret,
måste jag ju få det nya!!! :-))
Kram kram

2012-10-16 @ 22:19:02
AnneChristine Pettersson

Häsa The Venning family.
Dennis vet ju vem jag är :-)

2012-10-16 @ 22:19:59
agneta arne inger

Vi följer med spänning era upplevelser under resans gång,just nu i Australien,där ni verkar har fått många nya vänner.många kramar Inger Agneta och Arne

2012-10-17 @ 18:51:04


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0