Outback!

Hej på er alla där hemma!
Vi försöker verkligen skriva ofta, men som ni märker går det inte så bra. Från och med nu ska vi försöka få iväg ett inlägg i veckan åtminstone, men först ska vi skriva en resumé av de senaste veckorna.
 
 
Efter att vi lämnat Adelaide kände vi att det var dags att uppleva Australiens kultur riktigt ordentligt. Därför körde vi till Barossa Valleys vindistrikt!
I Barossa besökte vi många vingårdar, och till vår förtjusning hade de flesta även gratis vinprovning! Vi fick i oss många glas av "kultur" under de två dagarna vi spenderade där.
 
Från Barossa Valley åkte vi sen mot Australiens outback. På vägen dit stannade vi några dagar i en stad som hette Mildura. Det var en riktigt avslappnad stad där vi mest chillade och tränade bara.
Efter några dagar kom vi fram till Broken Hill, en liten stad mitt ute i ingenting som är helt omgiven av ödemark. Vi spenderade några dagar där och hann med ett och annat. Vi besökte:
 
Royal Flying Doctor Service - I outbacken bor många människor väldigt avsides, det kan faktiskt vara upp till flera mil till närmaste granne i de mest extrema fallen. Eftersom det då är svårt att få medicinsk vård snabbt om det behövs bildades RFDS, som alltså är den flygande doktorn.


Living Desert - En konstutställning med stenskulpturer mitt ute i ödemarken. Det var ganska intressant.
 
Vi åkte också till Silverton, en nästan övergiven stad utanför Broken Hill. Där har filmer som Mad Max och Mission Impossible spelats in, så det var häftigt!

Detta är huvudgatan i Silverton! Ganska övergivet som ni ser.
 
 
Efter Broken Hill åkte vi vidare mot Sydney. På vägen åkte vi in till White Cliffs, en om möjligt ännu mindre by än Silverton som ligger 10 mil in från stora vägen. På vägen dit mötte vi tre bilar totalt, och sträckan var alltså som från Mora till Borlänge!! White Cliffs är en gammal opalstad. Man bryter fortfarande opalstenar under marken där, men inte alls i samma mängd som förr i tiden.
 
 
Det sista vi gjorde innan vi kom tillbakatill Sydney var att åka över Blue Mountains. Det var riktigt vackra vyer där, bilder kommer senare.
Nu är vi tillbaka i Sydney och har lämnat tillbaka vår campervan. Om några dagar åker vi till Nya Zeeland, men vi ska som sagt försöka uppdatera bloggen lite oftare nu!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0