Down Under!

Nu är vi äntligen i Australien.

Vi landade på Perths flygplats på torsdag eftermiddag. Eftersom vi hade tittat på "Bordercontrol Australia" hemma så förväntade vi oss en ordentlig genomgång av vårt bagage när vi hade landat. Vi var väldigt noggranna med att deklarera minsta lilla sak som kunde tänkas ge böter om det var odeklararerat. 
När vi kom fram till tullen kunde vi förvånat konstatera att det inte alls var någon speciellt noggrann kontroll.
Det enda tullen gjorde var att låta en hund lukta på bagaget, så att vi inte tog med några droger in i landet.
 
När vi hade tagit oss ut till ankomstterminalen mötte vi upp Dennis som vi ska bo hos under vistelsen här i Perth. Vi åkte till deras hus och fick varsitt eget rum att sova i. Huset är ganska nytt och riktigt fint, och våra rum är stora med mycket utrymme. Helt perfekt!
 
Första kvällen i Perth tog Dennis med oss till en matfestival som var nere vid universitetet han går på. Det fanns 30-40 olika matstånd och det var fullpackat med folk. Vi prövade på mat från många olika länder den kvällen: Olika tilltugg, maträtter, desserter pch snacks. Vi fick även träffa många av Dennis kompisar som alla är väldigt trevliga, precis som vi har hört att australiensare ska vara.
 
Igår började vi dagen med ett löppass tidigt på morgonen. Även fast klockan bara var 8 så var det nästan för varmt för att kunna springa! Efter frukosten följde vi med Dennis och hans mamma på en yogaklass. Vi trodde att yoga skulle vara mycket slappare och att man mest tog det lugnt. Faktum var att det var riktigt bra träning, både för smidigheten och för bålstyrkan. Passet pågick i två timmar och efteråt var man ganska trött, men det kändes väldigt bra i kroppen.
Efter yogan åkte vi till stranden med Dennis kompis Rihanna. Enligt henne var det tydligen "bad beachweather", trots att solen sken och vi tyckte det var superbra strandväder.
 
Vi såg inga hajar när vi badade, men en strand som låg fem minuter längre bort stängdes av under dagen eftersom "hajhelikoptern" hade fått syn på en stor haj som simmade bara hundra meter utanför den stranden.
 


Idag började vi dagen med att bada i poolen som finns i trädgården. Även fast det regnade var det hyfsat varmt och väldigt skönt att svalka sig litegrann.
Annars har dagen varit väldigt lugn. Vi åkte till ett shoppingmall och fixade australienska mobiltelefonnummer.
Vi har även tittat på möjligheterna att få spela någon match i ett futsal-lag här i Perth. Det finns några lag som söker spelare, så det hade varit kul att få vara med någon match.
 


Kommentarer
annie

du har redan tappat magrutorna emil!

2012-10-14 @ 11:03:05
Ulla Pettersson

Det är mycket trevligt att läsa din blogg. Jag tittar varje dag för att följa dina upplevelser.
Kram från farmor.

2012-10-14 @ 19:58:35
AnneChristine Pettersson

....och nu börjar jag bli riktigt avundsjuk.....
Bamsekramar till er båda

2012-10-14 @ 20:34:59
zandra

man är alltid nojjig när man ska igenom tullen i sånna länder! jag är i nya zeeland o var livrädd att de skulle ta mig. Så precis innan jag ska gå igenom tullen slänger jag ett helt paket med ipren :/ o de gjorde ingenting när jag gick igenom, ja lät bara en hund lukta. haha

2013-04-18 @ 11:28:50
URL: http://lifeaccordingtoz.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0