Whitsunday's!

Efter åtta dagar av chillande vid lagunen var vi röda som kräftor och superredo för en 2days/2nights segeltur ut till Whitsunday'söarna.
Glada i hågen efter en lång söndagsnatt av party gick vi upp när alarmet ringde 07:30 på morgonen och begav oss mot incheckningen till båten.
 
 
När vi kom fram reagerade vi på att vi var de enda personerna där, vilket var väldigt konstigt med tanke på att vi skulle ha 23 andra med oss ut på havet. Vi gick in till receptionen och frågade vart man checkade in till segelbåten Avatar, som båten heter. "Den båten går bara på tisdagar, torsdagar och lördagar" fick vi till svar. Det visade sig att vi hade fått fel datum av vår bokningsagent, så istället för måndag som vi trodde var det tisdag vi skulle ut på båten.
Vi fick helt enkelt gå tillbaka till vårt hostel, boka på en till natt och sedan ringa runt och flytta all planering med bussar, boende och aktiviteter en dag framåt.
Som tur var gick det att göra, så vi hade tur.
 
 
Dagen efter blev det samma morgonprocedur, men denna gången var det mer folk på plats vid incheckningen.
Vi gick på trimaranen(katamaran med tre hulls istället för två) och begav oss ut mot Whitsunday'söarna.
 

Efter vi hissat upp seglet på båten så seglade vi förbi australiens enda 6 stjärniga hotell/resort, där stjärnor som rod stewart (sångaren) har bott. Styrmannen på båten berättade en historia om stewarts besök på resorten. Hur han efter några drinkar börjat socialisera sig med personalen på hotellet. Efter skiftet så följde stewart med personalen till deras strand som låg 5 km bort på ön. Väl där så upptäkte managern att en besökare umgicks med personalen, (vilket strider emot hotellets regler). Detta resulterade i att personalen fick sparken. Det ledde till att stewart streakade på resortes stränder i protest. Tillsist blev stewart eskorterad av från ön.


Vi lade ankare i Hook Island, en av öarna i whitsunday's gruppen. Väl där så snorklade vi och såg b.l.a hajar och fiskar, upp till 2 meter långa! När natten närmade sig så var det goontime! (goon = bag in box vin),  Vi umgicks med allt trevligt folk som var med på båten. Kvällen var trevlig och slutade med att Stefan använde plastpåsen som blev kvar efter vinet var slut som kudde när vi sov ute under den stjärnklara himlen.


Dag två vaknade alla kl sex av de värsta vågorna. Båten gungade vilt hit och dit och detta var för de bakfulla väldigt obehagligt. Efter 1 och en halvtimmes segling var vi framme vid vår destination: Whiteheaven beach - Världens näst finaste strand!
Vi knäppte kort från utsiktsplatsen och gick därefter ner på stranden.
Stranden var helt underbar tyckte vi båda. Vi fick 3 timmar på ön men det var fan inte tillräckligt. Vi vill tillbaka redan nu!
Sanden på stranden består utav sillica som är som väligt finkornig sand. Det är inte ens sand utan ett finare material, men det vet vi inte vad det heter på svenska. (kommer senare)
Man kunde gnugga sanden på tänderna och gnugga den mot huden och det var bra för dig, helt underbart. Till alla tjejer som gillar spa - åk till Whiteheaven beach.


Efter 3 underbara timmar och en botad bakfylla var vi tillbaka på båten. Det var bara att ligga och chilla på båtens relax mattor. Detta var hårt, för solen var 34 grader i skuggan så vi var som stekta ägg. Solskydd funkade knappt. Vi fick smörja in kropparna var 20:e minut, så nu är vi bruna och fina.


Väl till kvällen besökte vi en aboriginal grotta. Det var ganska intressant att se de gamla målningarna på grottans vägg, 9000 år gamla!!
 
 
Sista kvällen blev det party igen. Alla kom överens jättebra på båten och vi hade en jättetrevlig kväll även denna kvällen.
Idag var det så dags att åka tillbaka till fastlandet. Vi tycker det är riktigt tråkigt att det är slut, men nu måste vi fortsätta att röra på oss.
 
 
Ikväll tar vi nattbussen till Hervey Bay, en 13 timmars bussresa!!
Vad vi ska göra där får ni veta nästa gång.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0