Dykning, regnskog och bilproblem!

Nu har det gått ett tag sedan vi senast gjorde ett inlägg. Vi har haft fullt upp och helt enkelt glömt bort bloggen i några veckor. Detta blir därför ett ganska långt inlägg, och vi börjar med en sammanfattning av dykarkursen från förra veckan.

 

Dykarkursen vi gick på var en 5-dagars ”Open Water Course” där vi först spenderade två dagar med dykarteori och de tekniska bitarna i poolen på Prodives anläggning. Vi hade två mycket duktiga instruktörer, Cameron och Junji, som lärde ut på ett enkelt och roligt sätt.
Efter de två första dagarna av mycket långa timmar i poolen var vi supertaggade på att äntligen få komma ut på Barriärrevet och dyka på riktigt.

 

På den tredje dagen blev vi hämtade riktigt tidigt, 06:10, utanför vårat hostel. Därifrån åkte vi till hamnen och hoppade på dykarbåten som skulle bli vårt hem de kommande tre dagarna.
Efter cirka tre timmars färd i båten var vi äntligen framme vid Barriärrevet.


De första dyken var tillsammans med instruktörerna. Vi gick igenom alla rutinkontroller och säkerhetsåtgärder, samt lärde oss hur man ska bete sig om man får slut på luft under vattnet.(Vi fick senare höra av en annan instruktör att om man verkligen får slut på luft 20 meter under ytan är man död innan man hinner komma upp i vilket fall)

 

Efter att vi hade gjort våra träningsdyk fick vi våra certifikat, och sedan var det dags att dyka helt själva för första gången.
Det var en helt fantastisk känsla att dyka ner på 20 meters djup och det enda man hör är sina egna andetag.
Vi såg mängder av olika sorters färgglada fiskar och koraller.(Vi hittade Nemo bl.a.) Även en och annan sköldpadda dök upp precis bredvid och simmade tillsammans med oss i några minuter.

 

Den andra kvällen på båten var det dags för vårt första nattdyk. Det kändes ganska olustigt att bege sig ner i det kolsvarta vattnet, speciellt när vi precis innan hade sett 3-4 hajar simma runt båten.
Det enda vi såg där nere var det ljus som våra ficklampor gav oss. Resten var som svarta väggar runt oss.
Lyckligtvis stötte vi inte på någon haj ”face to face”, men vi såg några på håll.

 

Efter våra 3 dagar på båten, med totalt 9 dyk, for vi hemåt mot fastlandet igen. Dykning är något som vi båda verkligen älskar och definitivt kommer att göra igen, så mycket som vi bara kan!

 

Den senaste veckan har vi bara tagit det lugnt och umgåtts med allt folk vi träffade på dykarkursen. ”Dykargänget” består av Marcus och Viktoria från Helsingborg, Dorte från Danmark, Aaron från Kanada, och Viktoria från Tyskland.
Vi har solat och badat mycket vid The Lagoon, en utomhuspool i en park i Cairns, och även haft några grillkvällar där.

En kväll hängde vi med på ett träningspass med Cairns Runner Club. Det var cirka 50 personer som sprang en bana tillsammans, så det var roligt med lite träningssällskap.

 

De senaste dagarna har vi kämpat för att hitta en bil att hyra eller köpa till vår färd söderöver. Tyvärr finns det inga bilar att köpa eller hyra, detta på grund av ”the eclipse”. Tydligen så är det en mycket speciell solförmörkelse nu på torsdag, så hela världen har rest till norra Australien för att titta på denna.(Det är bara här man kan se den) Detta innebär att vi inte har något husrum i Cairns och vi har ingen bil att ta oss härifrån med.
Som tur var pratade vi med Viktoria, tjejen från Tyskland vi träffade på dykarkursen, och hon ville göra en liten roadtrip norr om Cairns i några dagar. Hon hade hittat en hyrbil, den enda som fanns kvar i hela Cairns, och vi beslöt oss för att åka runt i några dagar med den.


Vi har nu sett Tablelands, regnskogen med massvis av härliga vattenfall, lite av the outback och massor av andra saker.
Imorgon ska vi leta efter en hemlig lagun som ska finnas här i närheten av Cape Tribulation, där vi befinner oss just nu. Efter det åker vi tillbaka till Cairns, där vi förhoppningsvis hittar något husrum för natten. Gör vi inte det får vi försöka lösa det på något sätt.


Vi håller er uppdaterade!Kommentarer
AnneChristine Pettersson

Friskhetstecken att glömma bloggen!!
Ni har helt enkelt roligare saker för er :-))

Kramar

2012-11-14 @ 19:17:19


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0