End of the roadtrip!

Mycket resande, många upplevelser och lite internet.
Så har de senaste fyra veckorna varit för oss och därför har vi inte hunnit med att skriva någonting på bloggen. Som ni förstår kommer detta att bli ett väldigt långt inlägg, så se till att ni har en del tid på er när ni läser detta!
 
 
Vi börjar där vi slutade förra gången: I mitten av december åkte vi ut i skogen för vårt bushcamp!


Gagaju Bushcamp, Noosa  15-18 december
 

Vi lämnade familjen Clout efter underbara dagar med surfning, god mat och trevliga värdar (underbara australiensare!).
Vi visste inte vad vi skulle förvänta oss av bushcampet, men blev väldigt positivt överraskade när vi kom fram till campet. Det var riktigt fint med ett stort uppehållsrum som hade tv med 200 olika filmer, ett stort kök, biljardbord och till och med ett litet hemmagym!
 
 
Morgonen efter vaknade vi upp med rök och brandlukt runt hela campet. Under natten hade en stor bushfire spridit sig ända till området där campet låg, så det var bara floden som skyddade oss från elden. Det var ganska häftigt att se en hel skog brinna upp på andra sidan vattnet, bara 25-30 meter från där vi stod.
 
 
Efter frukosten var det dags för kanotturen längs floden. Vi fick paddla iväg och guiden stod kvar på land och sa att vi fick hitta dit vi skulle själva. Längre ner längs floden brann det på båda sidor om vattnet, så vi paddlade mitt igenom branden.
 

Ett ställe där skogen är helt nerbränd.
 
 
Efter en hel dags paddlande gick vi till ett gammalt kalkbrott som fyllts med regnvatten. Där badade vi och hoppade ner i kalkbrottet från 14 meters höjd. Tog man inte tillräckligt med sats så kunde man landa på stenarna precis vid vattenkanten. Stenarna låg 2-3 meter ut i vattnet så det var ett ganska rejält hopp man behövde göra. Bara några veckor innan vi var där var det en kille som hade hoppat för kort och brutit benet på 8 ställen!!
Efter badet gick vi till "the mudpools". Det var lerpölar med riktigt tjock lera, där vi hoppade i och badade.Efter badandet gick vi tillbaka mot campet. Då fick vi äntligen se våra första vilda kängurus! Vi lyckades komma riktigt nära dem, vi stod bara 2 meter ifrån som närmast. Den största av dem var över 2 meter lång och riktigt biffig, så det var lite läskigt.
 
 
Vi var på bushcampet i en dag till, men inget speciellt hände så vi ska inte tråka ut er allt för mycket.. Moving on!!
 
 
Surfers Paradise  18-22 december
 

Efter bushcampet åkte vi vidare ner mot Surfers Paradise.
I Surfers skulle man kanske kunna tro att det är ett paradise för surfare(undra varför??).
Riktigt så är inte fallet. Vågorna är inte alls något vidare bra för surfning så vi blev lite fundersamma på varför staden heter som den gör. Något bra svar fick vi aldrig på den frågan.
 
 
Under vår vistelse i Surfers blev det mycket festande och chillande. Det fanns inte så mycket annat att göra där. Festandet var helt okej, även om det fanns lite mer att önska från clubcrawlen vi gick på.
Det hände inget annat intressant, så vi hoppar snabbt över till nästa destination: Byron Bay!
 
 
Byron Bay  22-26 december
 
 
I Byron Bay hade vi bestämt att vi skulle fira jul med våra två småländska polare, Adam och Pontus. Byron Bay är en riktigt avslappnad och skön liten hippiestad där allt går riktigt långsamt. Perfekt ställe att fira jul på!
 
 
På julaftons morgon började vi med en löptur upp till fyren, där Australiens östligaste punkt är belägen.
Efter en dusch bar det sedan av mot det ställe vi alla hade drömt om att fira jul någon gång i livet... IKEA!!!
På IKEA frossade vi i köttbullar, lingonsylt, pepparkakor, lussebullar och julmust.
Vi köpte även med oss massvis med julpynt till vårat rum på hostlet.

Våran fina julgran i rummet.
 
 
Dagen efter, den 25e, firade vi jul med några engelsmän(och kvinnor) vi träffade där. Det blev en picknick på stranden i solskenet. Vi lyckades hitta lite julkänsla trots allt.
 
 
Efter ytterligare en dag i Byron tog vi bussen till Newcastle, där vi var en natt. Newcastle är en riktigt vacker stad med fina stränder och ganska mycket att göra.
På kvällen gick vi på bio och fick äntligen se The Hobbit! Den var så bra att vi gick på den igen senare, men det kommer vi till lite längre fram.
 
 
Nu har vi landat i Sydney. Vi har varit här i snart två veckor och vi har hunnit med en hel del. Det har vi dock inte tid att skriva om nu, det får ni vänta på tills nästa inlägg. Förhoppningsvis tar det inte fyra veckor tills nästa gång, det är alldeles för jobbigt att skriva ikapp så mycket!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0