Melbourne

Från Canberra visste vi inte riktigt hur vi skulle ta oss till Melbourne. Vi tittade på busspriser, men de låg på cirka 600kr, och det ville vi inte spendera enbart på en resa.
Efter mycket letande på internet hittade vi tillslut några tjejer som sökte respartners till Melbourne. De hade bil och vi behövde bara betala 200kr för att åka med.
Detta var naturligtvis ett riktigt bra pris för den 8 timmar långa resan, så vi beslöt oss för att åka med dem.
 
 
Väl framme i Melbourne fick vi lov att börja leta husrum, för som det har blivit på den senaste tiden så hade vi inte fixat detta innan. Ganska snart gick det upp för oss att allting var näst intill fullt, men som tur var lyckades vi hitta ett hostel som hade två bäddar åt oss till sist.
 
 
De två första dagarna i Melbourne spenderade vi på Melbourne Park för att titta på Australian Open.
Det var riktigt roligt att få se en Grand Slam-turnering live, och det var en stor folkfest!
Vi hann även kika på staden, so var väldigt lugn och härlig för en storstad.
 
 
Efter några dagar flyttade vi ut till St Kilda, en ställe några minuter med tåget utanför stadskärnan.
Vi fullkomligt stortrivdes där, det var ett perfekt ställe att vara på!!
Fullt med caféer och parker, och stranden låg precis bredvid också. Ett riktigt Europeiskt indieställe som var väldigt relaxed.

Melbourne var en väldigt europeisk stad med många feta arenor och stränder. Det fanns en stor botanisk trädgård och till och med china town!(som vi åt i en av dagarna)
 
 
Sista helgen i Melbourne firade vi Australiens nationaldag, Australia Day, med John från Sverige och Andy (vår polare från Perth) och hans vänner hela natten med fyverkeri ifrån botaniska trädgården. På söndagen gick Emil och såg på Australian open-finalen live, och sedan på måndagen gjorde vi oss i ordning för att resa vidare.
 
 
Fortsättningen på resan får ni läsa om i nästa inlägg!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0